zondag 26 mei 2013

Assignment 3: Movement & Water

This assignment you can do in one or in two parts.

The first part is about Movement:

Shutter Speed:
The function of the Shutter mechanism is to admit light into the camera for a specific length of time. Shutter Speed controls the effects of motion in your pictures. Fast Shutter Speed freezes action, while slow ones can make it as a blur (Understanding Exposure).

This part of the assigment I realy liked!!! I made a lot of photo's to practice and to experiment. Useualy I would trow the pictures away, because they are not sharp en collourfull!! I love it..


dit gedeelte van de opdracht vond ik geweldig leuk om te doen. ik heb heel veel foto's gemaakt om te oefenen en te experimenteren. voorheen zou ik de foto's weg hebben gegooid om dat ze niet scherp en kleurrijk waren. Echter het tegendeel vind ik nu..hartstikke leuk om te doen en het heeft voor mij een meerwaarde gebracht..The second part of the assignment I made a combination of movement and water. The part with the glass, I tried to do but I was short of a hand, sorry about that. But I still studdied water and movement and shutterspeet. It was hard to focus on the water en make a good picture..Though it was fun again!!


Het tweede gedeelte van de opdracht heb ik gecombineerd met elkaar. Het gedeelte met het glas lukte niet echt, ik kwam nl een handje te kort. Ik ben daarna overgestapt naar een waterloopje bij ons in de tuin en daarmee gaan oefenen op de sluitertijden en diafragmaopeningen. Ik vond dit erg leerzaam en ook wel lastig om te doen en ik kan me voorstellen dat het fotograferen van een glas water een lastige opgave kan zijn.
Mooi op mijn foto's is, dat het allemaal dezelfde constante straal met water is, maar door de invloed van de wind, sluitertijd en diafragmaopening het steeds een ander plaatje geworden is. De foto in het midden is geïnspireerd op de orginele opdracht. Beweging in een glas of beweging in/op het water.. hieronder nog wat foto's van die studie.


Het laatste stukje was een geweldige uitdaging. Nadat het weer wat beter ging met mijn vinger ben ik op pad gegaan om spiegelingen te fotograferen. Een echte uitdaging op een bewolkte dag met veel wind!! veel geduld en spelen met de belichting heeft naar mijn idee wel een mooie verzameling aan plaatjes opgeleverd..De foto in het midden vind ik geweldig, uiteindelijk gewoon genomen met de Iphone tjdens een rondje wandelen met de hond...

Nou dit was het, een leuke en soms lastig klus om te klaren maar geweldig uitdagend..Dank Jane voor deze opdracht.6 opmerkingen:

 1. Zo zeg jij bent goed bezig geweest. Wat mooi om al die verschillen te zien in beweging en wat heb je de sfeer van water in je laatste deel mooi gevangen, rustig, mysterieus en puur. Heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wauw, wat een prachtige foto's en die laatste is echt heel mooi zeg,lijkt wel een sprookje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie sfeervolle foto's! De foto's van het waterloopje vind ik ook heel goed gelukt, je hebt mooi veel verschillende instellingen uitgeprobeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In de eerste foto's lijkt het alsof het molentje steeds op een andere snelheid draait. Maar waarschijnlijk komt dat gewoon door de sluitertijd hè? Leuk effect iig! En de foto's van het stroompje zijn inderdaad allemaal anders. Grappig. De foto van de weerspiegeling, die middelste/onderste, die is mooi zeg! Inderdaad heel mysterieus, maar ook zo symmetrisch :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. J ade zegt: mooi die foto's zo bij elkaar. De druppel foto's vind ik heel erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow ik ben zwaar onder de indruk van je foto's!
  Heel mooi gedaan deze opdracht(en)..

  BeantwoordenVerwijderen